Als de laatste thuiswedstrijd op de planning staat…

.. dan haal je alles uit de kast voor het publiek! De junioren sluiten de jeugdwedstrijden altijd af.. maar deze samenvatting beginnen we dit keer eens met deze kanjers:

Purmer A1 – KZ A5
Vorige week eindigde ik het verslag met de zin: als iedereen zich daarvoor inspant kunnen we de volgende week proberen revanche te nemen tegen KZ…welnu, de A-tjes hebben het niet alleen geprobeerd maar ook goed uitgevoerd. In de laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie in de buitenlucht, lieten zij vanaf het beginsignaal zien erop gebrand te zijn om deze wedstrijd te winnen. Aanvallend werd er goed rondgespeeld en gezocht naar de mogelijkheden om te scoren. Afvang en aangeef werden goed neergezet en de bal werd ook enkele keren naar een naar het achterveld dieplopende speler/speelster geplaatst. Hieruit ontstonden helaas nog geen treffers maar het werd wel goed gezien. Mede door solide verdedigingswerk resulteerde dit in een 7-2 ruststand. De tweede helft liet in grote lijnen hetzelfde spelbeeld zien, al speelde KZ wel wat feller dan in de eerste helft en dat resulteerde voor hen in een aantal kansen, waarvan zij er twee wisten te benutten.  Ook aan Purmerkant waren er genoeg mogelijkheden om de score te verhogen, maar ook hún lukte het niet om meer dan twee keer de korf te doorboren; eindstand 9-4. Na de wedstrijd kreeg het team nog een hapje en een drankje aangeboden; bedankt namens de A-tjes.

Voor de junioren speelden de B’tjes:

KV Purmer B1-Groen Geel
Op een wisselvallige dag qua weer thuis tegen Groen Geel met versterking van Reilly en Mees. Dank hiervoor!
De uitwedstrijd hadden we gewonnen met 1-8. We waren benieuwd wat we thuis zouden gaan doen. In de kleedkamer waren we nog wat tam, maar de warming-up ging lekker actief.
De eerste helft was een genot om naar te kijken. Mooie technieken, acties en snelheid. We kwamen al snel op een grote voorsprong.
De tweede helft waren we wat minder gefocust. Minder tempo, veel sturing van de coaches nodig en wat slordig in het afmaken.
Het mocht verder de pret niet drukken.
Dit team bestaat grotendeels vanaf de F-jes en we zien de resultaten ervan. Elkaar coachen, positief aanspreken, de zin erin en vooral de inzet. Prachtig!
Met een mooie eindstand van 8-2 gaan we tevreden het weekend in.
Alle supporters weer bedankt voor het aanmoedigen.  Elke week staan jullie weer trouw langs de kant. Dat zorgt voor iedereen van de B1 voor motivatie. Ook voor de coaches!

De C’tjes waren voor de B in actie gekomen:

Purmer C1 VS OKV C1
Na een verlangend overwinnen van vorige week is het weer tijd voor een nieuwe wedstrijd. OKV, waar we uit al erg veel moeite tegen ze hadden door de druk die de tegenstander gaf.
Afgelopen weken is er op de trainingen gewerkt aan een begin bal en de daarbij behorende varianten. In de eerste aanval werd deze na weken trainen voor het eerst met overleg echt uitgevoerd. Helaas niet perfect maar dat maakt niet uit, we hebben het geprobeerd! Door de wedstrijd heen is deze vaker geprobeerd maar maar helaas ook dan wilde het nog niet helemaal lukken, dit moeten we nog even door oefenen!
Net niet was ook het thema van de wedstrijd voor Purmer. Net niet op tempo, net niet in de handen gegooid, net niet optijd er bij om te verdedigen en ga zo maar door. De sterkere tegenstander haalde het pit en de energie eruit, terwijl iederen weer dat de C1 van KV Purmer super goed kan korfballen.
Wat we hiermee gaan doen word over nagedacht, misschien hebben de kinderen de oplossing? Of gaan wij als coaches en trainers dit anders aanpakken?
Dinsdag weer een nieuwe korfbalweek met een nieuwe training, vanaf hier kunnen we alleen maar vooruit en groeien!

Voor de C’tjes waren beide D-teams al aan het knallen geweest:

De eerste speelronde had de D1 geen schijn van kans tegen KVA, dat dit weekend naar Purmerend was gekomen voor een nieuwe confrontatie. Met een goed gevoel na vorige week, gingen we er weer volop tegenaan.
Al snel kwamen we op een 1-0 voorsprong, maar helaas wist KVA dit goed te counteren naar een 1-2 voorsprong. Vorig keer hadden we veel moeite om de bal naar onze aanval te brengen, maar dat ging vandaag gelukkig een stuk beter. En ook aanvallend hadden we veel meer te vertellen. Getrainde oefeningen met ‘diep’ lopen wierpen zijn vruchten af. We kwamen dan ook verdiend weer op gelijke hoogte. Helaas voor de rust nog twee tegengoals; 2-4.
We deden opnieuw leuk mee in een wedstrijd in deze moeilijke poule. Na de rust tijd om wat wissels uit de D2 en nieuwkomer Lucas wat speelminuten te geven. En ook zij deden het supergoed! We deden niet veel onder voor onze tegenstanders, alleen waren zij iets effectiever in het afronden van de kansen. Eindstand 5-9. Al met al mogen we best tevreden zijn met dit resultaat en de progressie die we de afgelopen 2 weken gemaakt hebben. Op naar een nieuwe goede trainingsweek 💪!

Zucht…. Even bijkomen hoor! De D2 ging als een raket!!! Vandaag ontvingen we de gezellige toppertjes van Furore.
We speelden eerder dit seizoen tegen dit team.. want vanaf vandaag zijn de returnwedstrijden van start gegaan.
Doel voor vandaag, uiteraard puntjes halen maaaar ook gaan bouwen aan eigen ontwikkeling. Wat kunnen we beter? Wat kan jij beter? En dan gaan voor alles wat er in zit!
En dat deden ze!!! mennnnnnn wat is het toch tof om te zien hoe de D2 trainingen terug laat komen in wedstrijden (geruststellend voor de coaches ook wel 🤪). Vandaag zagen we zoveel dingen: verdediging, aanvallend, emoties, vechtlust, respect en samenwerking. Deze competenties zullen toch op je LinkdIn pagina staan, dan ben je toch de ideale kandidaat?? NOU PRECIES DIT IS HET CV VAN DE D2!!! Ze bezitten al deze competenties heh!!! En hoe geweldig is het, dat wij al deze korfbal-talenten als team mogen beschouwen!!?? LOVE IT!!!
Nog 2 spannende wedstrijden te gaan.. stiekem dromen we al een beetje van die eventuele medaille.. stiekem vinden wij het reeeete spannend.. nog 2 kansen komen er op ons pad om te laten zien dat het harde werken niet voor niks is geweest!!!
Op naar het sprookjesbos volgende week om ons eigen sprookje waar te maken ❤️

Uiteraard waren de drie E-teams ook van de partij:

Na de super verdiende hard bevochte overwinning van de E2 mochten de kids in de E1 aan de gang, ook wij mochten aantreden tegen KZ maar dan de E4!
Een team met meiden, maar die laten het kaas niet hun brood eten ook niet als ze tegen onze jongens stonden!
Het eerste kwartje moesten we ff zoeken wat we ook alweer gingen doen en mistte we erg veel kansen en ze KZ wist de ballen goed te onderscheppen!!

De kids pepte elkaar even op in de korte pauze en we gingen er weer tegenaan!
Mooie ballen werden aangegeven en iedereen kreeg kansen en gelukkig besloten we ook raak te schieten!! Eenmaal de korf gevonden bleven we dit volhouden! (Al werd er ook eentje afgekeurd 😉)
Iedereen had een aandeel in deze mooie overwinning! Of het nu aangeven, afvangen of scoren was, een mooie teamoverwinning is een feit!!
Super trots en op naar volgende week, en wat zal voor ons in petto hebben??
We dromen er stiekem alvast van …..🥇 …..ssssttt niks tegen de kids zeggen!

Purmer E2 tegen KZ E3
De laatste thuiswedstrijd. En wat voor 1.
We speelde onze eerste uitwedstrijd ook tegen dit team.  En die wedstrijd waren we zeker nog niet vergeten…. Het voordeel was wel dat we wisten wat ons te wachten stond.
En wauw wat een wedstrijd was dit!!
Met een stand van 3-0 hadden we de smaak goed te pakken.
Iedereen was letterlijk aan het strijden. We lieten ons (letterlijk) niet aan de kant duwen, We waren snel, We keken goed naar elkaar en vooral naar de bal, We gaven ze zo goed als geen ruimte. En als we de bal verloren wisten we deze meteen weer voor ons terug te winnen.
Maar helaas zag KZ toch twee kansen te benutten en werd het 3-2. We lieten de winst niet van ons afpakken. Zelfs de kinderen op de wisselbank wilde er allemaal nog eens in om te strijden. ‘dat gebeurd niet vaak’
Maar daar kwam nog een prachtig schot en weliswaar vanuit onze kant. Eindstand 4-2.
Een wel verdiende overwinning! En wat hebben wij genoten om onze kanjers zo te zien spelen.

KV Purmer E3 – Groen Geel E3, Vandaag onze laatste thuiswedstrijd van het eerste deel veldseizoen. Iedereen had er veel zin. De eerste 20 minuten was het super spannend, want beide teams gingen voor de winst! Eerst scoorde groen geel, en later scoorde wij. Bij de rust van 20 minuten stond het daarom 1-1. Maar na een goede pauze waren wij helemaal klaar om naast het super verdedigen ook te gaan scoren! En hoe!! Naast de vele en mooie afstandschoten is tijdens deze wedstrijd onze eerste mooie doorloopbal gescoord!! Met een goede aangeef en een mooi afwerking zat de doorloopbal erin! De coach heeft hier stiekem een klein trots traantje voor gelaten en een gat in de lucht gesprongen. Het team heeft de wedstrijd goed gespeeld en de dingen van de training worden steeds meer zichtbaar tijdens de wedstrijden. En ook vandaag kregen wij weer hulp van een topper uit de F1! Dank je wel voor het invallen, je hebt het super gedaan. De coach is mega trots op het team!! Wat een toppers!

De toppers van de F1 kennen niet veel tegenstand in deze poule. Maar vandaag kwam Groen Geel op bezoek, deze tegenstander mochten we toch niet onderschatten vandaag.
En dat deden we zeker niet. We verdedigden met z’n allen als tijgers en doken tussen elke pass van onze tegenstander. Daarnaast speelden we supergoed en snel over, waardoor Daan onze eerste 6 goals maakte binnen 10 minuten! Hij kon dit uiteraard niet zonder het goede samenspel van zijn teamgenoten. Zelfs met aan mannetje extra had Groen Geel  het lastig tegen ons viertal.
Ook deze wedstrijd verdedigden weer we deels vanuit de zone. Top om te zien hoe deze jongens dit inzicht aan het ontwikkelen zijn.
Wat vooraf misschien nog een lastige wedstrijd leek, laat de uitslag echter niet zien: 17-4. Stiekem zijn we al (gedeeld) kampioen, maar volgende week kunnen we het ECHT worden. Wie komt er allemaal kijken?? Tot volgende week 🥳

…. En zo hebben we weer een een heerlijke zaterdag achter de rug, waar zon en regenbuitjes elkaar afwisselde, waar supporters paraplu op en af deden en dat allemaal om onze eigen jeugdleden te zien stralen, ongeacht de eindstand!!